محمد سالاری در مراسم زنگ مهر با اشاره به اینکه بالاترین شاخص توسعه یافتگی در دنیا موضوع امنیت است، گفت: ما در این خصوص به خود می بالیم و این را مرهون خون شهدا هستیم اما بسیاری از کلاس های درس ما به دلیل فرسودگی در ناامنی بالا به سر می برند .
محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در مراسم آغاز سال تحصیلی با حضور در دبیرستان نمونه مردمی دانشمند در منطقه 8 شهرداری تهران ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس اظهار داشت : امنیتی که امروز در کشور برقرار است مرهون جانفشانی و رشادت های شهدا و رزمندگان اسلام است و با توجه به اینکه بالاترین شاخص توسعه یافتگی در دنیا موضوع امنیت است ما با داشتن امنیت باید به خود ببالیم .
وی در ادامه، از آغاز سال تحصیلی در کشور به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور یادکرد و افزود : از امروز نیمی از جمعیت کشور درگیر موضوع تعلیم و تربیت می شوند ،بنابراین می توان گفت امروز یکی از سرنوشت سازترین روزهای کشور است .
سالاری با اشاره به تعداد دانش آموزان کشور ،افزود : در کشور ما امروز 13 میلیون و 500 هزار نفر دانش آموز در مدارس حضور پیدا می کنند که از این تعداد حدود یک میلیون و 100هزار نفر آنها در 4 هزار و 100 واحد آموزشی در شهر تهران تحصیل می کنند.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورا ،اظهار داشت : در شهر تهران 33 هزار کلاس درسی وجود دارد که متاسفانه از این تعداد 17 هزار کلاس آن از امنیت کافی برخوردار نیست و این در حالی است که مردم کشور تصور می کنند سرانه آموزشی در تهران در مراتب بالایی قرار دارد، در صورتی که اینگونه نیست . در جلساتی که با مسئولین رده بالای آموزش و پرورش داشتیم اعلام کردند که محرومترین شهرها از لحاظ سرانه های آموزشی، شهر تهران است .
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا در ادامه افزود : برای نوسازی مدارس فرسوده که نوسازی حدود 7 هزار واحد آن اضطراری است، قریب 3 هزار و 500 میلیارد تومان بودجه لازم است که با توجه به فرآیند فعلی بودجه مسئولین آموزش و پرورش اعلام کردند که 42 سال زمان نیاز است که این 7 هزار کلاس مقاوم سازی و نوسازی شود .
وی با اشاره به اهمیت جایگاه آموزش در کشور ، یادآور شد : آموزش و پرورش بزرگترین دستگاه اجرایی کشور است و هرآنچه در این حوزه هزینه شود ، سرمایه گذاری است .
سالاری تأکید کرد : یکی از مهم ترین موضوعاتی که می توان در فضای تعلیم و تربیت به آن پرداخت ،موضوع پرسشگری و آزاداندیشی است که بارها نیز مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است .
عضو شورای شهر تهران افزود : با توجه به جمعیت بالایی که جویای نام و در اوج آرمان خواهی و آرمان گرایی هستند، اگر بتوانیم اصل پرسشگری و آزاداندیشی را در جامعه و خصوصا نهادهای آموزشی نهادینه کنیم و به آن اهمیت بدهیم در نتیجه آن می توان به استعداد های درونی دانش آموزان دست پیدا کرد.
محمد سالاری خاطر نشان کرد : وقتی که نسبت به شناسایی استعداد های دانش اموزان و جوانان در عرصه مدارس و دانشگاه ها رسیدیم ،می توانیم مبتنی بر این استعداد ها، سرمایه گذاری ،برنامه ریزی و مدیریت کنیم و آن زمان است که می توانیم به داشتن کشوری توسعه یافته در دنیای امروز امیدوار باشیم .
سالاری در ادامه به تشریح مسائل و موضوعات شهری پرداخت و گفت : اکنون جمعیت شهر تهران از سقف جمعیتی برنامه جامع شهر تهران عبور کرده است و این نتیجه عدم تحقق سند آمایش سرزمین، یعنی عدم توزیع عادلانه ثروت و امکانات در اقصی نقاط کشور و به ویژه در روستاها و عدم سرمایه گذاری بر روی زیرساخت های کشاورزی و صنعت است .
وی اضافه کرد: همین امر باعث افول و کاهش سرانه های زندگی اعم از سرانه های آموزشی ،بهداشتی ،تفریحی ، فضای سبز و…. شده است و نتیجه آن هم این می شود که شهروندان کیفیت زندگی مناسبی در شهر تهران نداشته باشند.
سالاری در ادامه به معضلات ترافیک شهر تهران اشاره کرد و افزود : طی یک دهه گذشته در حوزه معابر و ایجاد اتوبان ها و تونل ها فعالیت های قابل توجهی شده است، ولی این موضوع نشان داد که توسعه شبکه معابر در شهرها یک فرضیه و تئوری غلط است چراکه وقتی ما در شهرها بزرگراه ایجاد می کنیم به تمامی شهروندان آن شهر رسما اعلام می کنیم که همه خانواده می توانید با اتومبیل در سطح شهر تردد کنید و نتیجه آن می شود که مشکل ترافیک حل نمی شود .
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی، افزود : دلیل این مشکلات بیشتر به حوزه های نرم افزاری برمی گردد چراکه در آن حوزه ها سرمایه گذاری نشده است و این مرتبط با آن اهداف دانش اموزی و دانشجویی است .
سالاری با اشاره به اینکه مدیران عموما دنبال کارهای سخت افزاری هستند، ادامه داد : اساساً در کشور ما همه مدیران می خواهند کارهایی انجام دهند که در آن منطقه ایی که مدیر بوده اند مشهود و قابل ملاحظه توسط مردم باشد در صورتی که آنچه که در ارتقای کیفیت زندگی مؤثر است سرمایه گذاری در حوزه های نرم افزاری است .
وی در پایان با تاکید بر مسئولیت پذیری در کنار دانش، گفت:متاسفانه در فرآیند تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها در حوزه های مختلف دولت و شهرداری ها ،شاهد این هستیم که به مطالعات امکان سنجی و مطالعات مربوط به پیوست های فرهنگی، اجتماعی ،شهرسازی معماری، زیست محیطی و ترافیکی اهمیتی داده نمی شود و دلیل ان نیز این است که نخبگان و صاحب نظران آن مسئولیت پذیری لازم را در کنار تحصیل علم نداشته اند . بنابراین نیاز است در کنار کسب علم و دانش به مسئولیت پذیری و قانون مداری اهمیت بیشتری داده شود .