رییس کمیسیون شهرسازی و معماری گفت: شورای شهر تهران می بایست برای حل مساله ساخت و ساز میدان سپاه جلسه ای با حضور مسئولین موبوطه تشکیل دهد و به این مساله بصورت جدی رسیدگی و موضوع را شفاف سازی کند .

محمد سالاری درتذکری در صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران با انتقاد از نحوه ورود شورای شهر به موضوع ساخت و ساز میدان سپاه اظهارداشت: ما بعنوان پارلمان محلی با وجود 31 نفر عضو و وجود کمیسیون های تخصصی در ارتباط با موضوع ساخت و ساز میدان سپاه سکوت کردیم در حالیکه ما می بایست قبل از اظهار نظر مقامات قضایی وحتی سازمان ها و نهادهای غیر مرتبط و حتی قبل از کمیسیون اصل 90 جلساتی را برگزار میکردیم و شورای شهر تهران بجای انتقاد جلسه ای را تشکیل می داد و این موضوع را بررسی میکرد.

وی ادامه داد: برادران محترم سپاه اعتقاد دارند که کارشان درست بوده و اظهار دارند به موجب تفاهم نامه ای که در سال 88 با معاونت امور مناطق شهرداری تهران انعقاد کرده اند ، قرار بوده برای ساخت و سازهایی که دارند مکاتبه انجام دهند و بعد از یکماه شهرداری تهران دلیل عدم موافقت را اعلام کند و اگر اعلام نکرد ، آنها مجاز به ساخت و ساز هستند . از نظر مباحث مهندسی هم به لحاظ حساسیت های امنیتی ، اداره کل فنی خود آنها نظارت داشته باشد .ضمن اینکه اشاره دارند به دستور مدیر کل امور نهادها و سازمان های معاونت امور مناطق در تاریخ 92 به شهرداری منطقه 7 تهران که اعلام کرده سپاه پاسداران مجاز به اقدامات لازم است .

سالاری افزود: آنها دو بحث دارند یکی تفاهم نامه ای است که ستاد نیروهای مسلح با شهرداری تهران نوشته است و دیگری اینکه مدیر کل معاونت امور مناطق شهرداری تهران به شهرداری منطقه اعلام کرده است که آنها می توانند کار خود را انجام دهند و بر اساس همین استدلالات آقای پور مختار رییس کمیسیون اصل 90 مجلس رسما اعلام نمودند که هر آنچه تاکنون سپاه در این ساخت و ساز انجام داده قانونی بوده است.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت : شهرداری تهران اخیرا اعلام کرده که بر اساس استنادات محکم مبنی بر اینکه سال 92 و 94 و حتی در سال 89 که اولین بار هم سپاه این موضوع را مطرح و نامه نگاری کرده اند به آنها جواب داده شده است که این منطقه در پهنه فضای سبز ویژه قرار دارد که اکنون در طرح تفصیلی در پهنه تاریخی فرهنگی قرار گرفته و امکان ساخت و ساز وجود ندارد ضمن اینکه برای ساخت در مجاورت بناهای تاریخی و حریم آنها نیز مجوز سازمان میراث فرهنگی و هم مجوز کمیسیون ماده 5 را نیازدارد .

وی ادامه داد : نهادهای قوه قضاییه اعم از بازپرس دادسرای نظامی دستور توقف ساخت و ساز را داده اند و رییس دیوان عدالت اداری نیز اعلام کرده که سپاه می بایست پروانه دریافت می کرده است.

سالاری خطاب به مهدی چمران اظهار داشت: ما بعنوان شورای شهر تهران می بایست انتقاد را کنار بگذاریم و جلسه ای را تشکیل دهیم و کلیه دوستان دخیل در این موضوع را دعوت کنیم تا به این مساله رسیدگی شود.ضمن اینکه طبق نظر شورای عالی شهرسازی و معماری این ساخت و ساز باید متوقف گردد و مسیر قانونی را طی کند. همچنین کمیسیون ماده 5 نیز بر اساس نظریه سازمان میراث فرهنگی ساخت و ساز با ارتفاع بیش از 16 متر را در آن منطقه ممنوع دانسته و خواستار حذف طبقات اضافی شده است.

این عضو شورا بیان کرد: حتی با وجود ارسال نامه از سوی شهردار تهران به فرمانده محترم سپاه و سرلشگر فیروز آبادی اعلام کرده که در این ساخت وساز تخلف صورت گرفته اما این ساخت و ساز همچنان ادامه دارد.

 

 

وی با تاکید بر اینکه این مساله باید بر اساس تعامل حل شود گفت: کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران که مرتبط ترین کمیسیون به این مساله است جلساتی با حضور مسئولین مربوطه تشکیل دادیم اما چون ادعاهایی که طرفین مطرح می کنند شفاف نبود ما سعی کردیم نظرات خود را رسانه ای نکنیم تا زوایای پیدا وپنهان موضوع مشخص گردد و لذا بنده از شورا میخواهم برای رسیدگی به این مساله مهم و برای اینکه اقدامات ارزشمند سپاه در طول انقلاب اسلامی با ایجاد شائبه عدم رعایت قانون زیر سوال نرود به این مساله رسیدگی شود.