رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر گفت: یکی از چالشهای تهران در حوزه شهرسازی، گودبرداریهای پرخطر است که گاهی ماهها و سالها رها و سبب خطراتی برای شهروندان میشود.
محمد سالاری در گفتوگو با فارس، در رابطه با گودبرداریهای پرخطر در شهر تهران گفت: یکی از چالشهای تهران در حوزه شهرسازی گودبرداریهای پرخطر در سالهای گذشته بوده که در سالهای اخیر وضعیت آن بهتر شده است.
وی ادامه داد: در گذشته مجوزهای قابل توجهی در راستای درآمدزایی به مالها، مگامالها و پروژههای چند منظوره و بلندمرتبهسازی برای بارگذاری داده میشد که آنها برای تأمین پارکینگ به گودبرداری قابلتوجه اقدام میکردند.
سالاری گفت: این اتفاق باعث شده بود تا گودبرداریهای گسترد در سطح شهر را شاهد باشیم و مجموعههای سرمایهگذاری برای شروع و اتمام پروژههای خود نیاز داشتند که این گودبرداری را سریعاً انجام دهند، در نتیجه گودبرداریهای بلاتکلیف ماهها و سالها رهاشده میماند و خطراتی را برای شهروندان ایجاد میکرد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تصریح کرد: با پیگیری شورا و با همراهی سازمان نظام مهندسی استان تهران کارگروههایی تشکیل و بازدیدهای جدی از گودبرداریهای پرخطر انجام شد و ما بهعنوان شورای دوره چهارم، شهرداری را الزام کردیم از صدور پیشپروانه جلوگیری کنند.
سالاری ادامه داد: قسمت عمدهای از این گودبرداریها به دلیل صدور پیشپروانه بود؛ چراکه هنوز پروانه اصلی صادر نشده بود، شهرداران مناطق با رویکرد درآمدزایی پیشپروانه میدادند و به مالکان اجازه گودبرداری داده میشد و چون در مسیر قانونی دچار مشکل میشدند، گودبرداری بلاتکلیف باقی میماند.
وی افزود: بنابراین عدم صدور پیشپروانه را به تمام شهرداریها ابلاغ کردیم و اکنون گودبرداریها بسیار کم شده و بخشنامهای هم ابلاغ کردیم که شروع اجرایی شدن پروانه را تخریب ساختمان تا صفر صفر خیابان در نظر بگیرند نه گودبرداری؛ تا در اینصورت شاهد گودبرداریهای رهاشده در شهر نباشیم.
وی گفت: در گذشته پروانه ساختمان مدت زمانی داشت که اگر تمام میشد و نسبت به گودبرداری اقدام نمیشد، پروانه ساختمان باطل و متولیان ساختوساز بهناچار برای اینکه پروانه ساختشان باطل نشود، گودبرداری میکردند تا مجوزشان باطل نشود، اما اکنون با این بخشنامه که ملاک عمل در شهرداری قرار گرفته، امیدواریم خطرات ناشی از گودبرداریهای پرخطر به حداقل برسد.