رییس کمیسیون شهر سازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه با بیان اینکه شهر تهران یک قطار در حال حرکت است و از اینرو باید ناهنجاری های بصری آن ساماندهی شود گفت: وجود کمیته های نما در معاونت های شهر سازی مناطق اجتناب ناپذیر است.

 

محمد سالاری با بیان این سخن افزود: معاونت های شهر سازی مناطق محل مراجعه 90 درصد از شهروندان هستند از اینرو می توان گفت ماموریت های شهر سازی بنیادی ترین ماموریت های توسعه پایدار به شمار می روند.

 

وی با اشاره به اینکه تاکنون معماری ایرانی اسلامی در شهر سازی نادیده گرفته شده افزود: اگر از شهر سازان پرسیده شود که معماری اسلامی چیست تنها پاسخی که می دهند این است که ساختمانی که شبیه مسجد و یا حسینیه باشد در حالی که شهر سازی اسلامی بر احترام به سنت ها ، آداب ، حرمت و عدم اشرافیت بنا نهاده شده است.

 

سالاری اضافه کرد: عدم مزاحمت در شهر سازی خود بیانگر معماری اسلامی است.

 

سالاری با اشاره به اهمیت نماسازی در شهر سازی گفت: امروزه نماسازی کاملا کیفی و مبتنی بر مبنای نظری است و حال آنکه نماهای ما را معماران واقعی طراحی نمی کنند.

 

وی تصریح کرد : در شرایط فعلی ما با ناهنجاری هایی روبرو هستیم که اگر فکری به حال آن نکنیم قطعا در آینده با مشکلات بیشتر مواجه خواهیم شد.

 

سالاری همچنین خاطر نشان کرد: متاسفانه الگوهای خوبی هم نتوانستیم در زمینه نما سازی معرفی کنیم و از اینرو ضرورت تشکیل کمیته ی سه نفره نما در معاونت های شهر سازی اجتناب ناپذیر است تا نماسازی ها بر اساس الگو های مناسب و منطبق بر اصول ارائه شده از نهاد های بالادستی و نیز بر اساس شرایط جغرافیایی ، سنت و آداب مناطق باشد . متاسفانه تاکنون مناطق هر کدام به جای شورای شهر خود اقدام به وضع موازین در زمینه نما سازی می کردند ولی من بعد از این باید بر اساس احکام شورای شهر باشد.

 

سالاری گفت: شورای شهر نسبت به تخلف نما بسیار حساس است و نوع تخلف را به عنوان خط قرمز خود معرفی می کند.

 

وی در پایان افزود: نماسازی ما نیاز به بومی سازی و آموزش دارد و ما اگر بتوانیم در نماسازی خود حساسیت به خرج دهیم به طور حتم در زندگی شهروندان اثر گذار خواهیم بود چرا که ارتقای نماسازی در شهر سازی موجبات ارتقای گیفیت ززندگی شهری هم خواهد شد.