رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران گفت: توسعه حوزه گردشگری منجر به ایجاد درآمد پایدار می شود زیرا منابع مالی شهرداری ها که از طریق درآمدهای ناپایدار تامین می شود، ثبات ندارد و شهرداری نمی تواند درآمد ثابتی را براساس آن ها پیش بینی کند.
محمد سالاری در گفت و گو با «تهران سما» با اشاره به تصویب بودجه ای برای توسعه گردشگری شهر تهران، اظهار کرد: شورا و شهرداری به عنوان متولیان اصلی شهر تسهیلات لازم برای توسعه گردشگری در تهران را در نظر بگیرند زیرا که گردشگری و سرمایهگذاری در این حوزه، بسیاری از مشکلات شهری و جامعه را برطرف می کند.
وی به ظرفیت آثار باستانی پایتخت اشاره کرد و گفت: تهران این پتانسیل را دارد که گردشگران را به سوی خود جلب کند چرا که معماری قدیمی و بناهای تاریخی و بافتهای ارزشمند میراثی همواره یکی از عوامل جذب گردشگر در جوامع مختلف بوده است.
این عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه با فضاهایی که شهرداری به خصوص در منطقه 12 در اختیار دارد می تواند زیرساخت های خوبی را برای جذب گردشگر فراهم کند، تصریح کرد: با توجه به وجود در حدود 380 بنای ارزشمند شناسایی شده توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که اکثرآنها به ثبت رسیده و اینکه 90 درصد بافت های تاریخی و میراثی شهر تهران در منطقه 12 قرار دارد، اقداماتی همانند آرام سازی، پیاده راه سازی و طرح انضباط شهری که منجر به بازگشت حیات اجتماعی در این منطقه می شود و می تواند بازگشت توریسم و گردشگر به این منطقه را رقم بزند.
سالاری به حوزه گردشگری شبانه در شهر تهران اشاره کرد و گفت: اگر چه کشورهای توسعه یافته بیشترین بهره برداری از توریسم برای اقتصاد شهری را در شب ها دارند اما فرصتهای این حوزه را در پایتخت و به طور کلی در کشور از دست داده ایم.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه امروز با ایجاد منظر و نورپردازی های شبانه و دایر کردن مجموعه امور خدمات رسانی اعم از هتل، مراکز فرهنگی و اجتماعی، تفرجگاهی و پذیرایی می توان در این حوزه به نتایج قابل قبولی رسید، عنوان کرد: لایحهای تحت عنوان «طرح جامع روشنایی و نورپردازی فضاهای شهری تهران» توسط شهرداری به شورای شهر ارائه شد و چندی پیش، پس از بررسی در کمیسیون شهرسازی شورا، در صحن علنی شورا به تصویب رسید.
وی ادامه داد: در این مصوبه، سازمان زیباسازی شهر تهران با دو هدف رفع معضل کم نوری پایتخت و همچنین تامین نور محیطهای تفریحی و عمومی برای حضور گردشگران در ساعات شب یک طرح جامع برای منظر شبانه شهر تدوین کند تا با اجرای آن در مناطق 22گانه، زمینه زیست در شب برای پایتخت نشینان از طریق نورپردازی هماهنگ سطوح شهری به وجود بیاید.