عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه رسانه بعنوان رکن مهم دموکراسی علاوه بر کارکرد ملی و کشوری باید  در سطح محلی هم نمود و بازتاب در خوری داشته باشد، گفت:  شاخص کاربرد نشریه در هر استان ، شهر و شهرستان ملاک مناسبی برای ارزیابی توسعه یافتگی یا عدم توسعه است .

محمد سالاری، توسعه کمی در کنار بهبود کیفی رسانه های محلی را عاملی تاثیر گذار در توسعه فرهنگی دانست و تصریح کرد: انسجام فکری، سازمانی و کارکردی رسانه های محلی شاخص مهم توسعه یا عقب ماندگی سیاسی و فرهنگی هستند.

عضو هیئت امنا و نایب رئیس هیات مدیره خانه سبزوار  با تاکید بر نقش آفرینی نهاد های غیر دولتی در رشد و توانمند سازی رسانه های محلی گفت: اتحادیه ها و انجمن های صنفی بازوی مهم نشریات هر استان هستند و خانه های مطبوعات،  بعنوان مکانی برای رسیدگی به مشکلات رسانه های هر استان باید کارکرد مناسب و قابل قبولی داشته باشند.

 وی در ادامه افزود:  در بیشتر استانها شاید  این نهاد مدنی به خاطر کمبود امکانات وجود نداشته باشد  و اساسا ممکن است  بودجه ای برای این کار منظور نشده یا فعالیت چنین نهادهایی تعریف شده نباشد  اما لازم است به این موضوع توجه کنیم که در کشورهای توسعه یافته ، مسئولان و اعضای تحریریه سایت ها و نشریات محلی، پاتوق هایی برای اجتماع و رایزنی دارند که می تواند منشا همفکری و تبادل نظر باشد و پیشنهاد من این است که اینگونه تعاملات در بخش های مختلف کشور ما نیز وجود داشته باشد.

 سالاری برپایی جشنواره نشریات محلی را فرصت خوبی برای شناسایی ظرفیت های استان و توانمند سازی آنها دانست و تصریح کرد: برپایی نمایشگاه ها و جشنواره های استانی در حوزه رسانه می تواند توجه مردم و مسئولان را به اهمیت اطلاع رسانی جلب کند و بعضا سایت ها و نشریاتی که خیلی شناخته شده نیستند مجالی برای بروز و جذب مخاطب پیدا می کنند.

مدیر مسئول روزنامه اسرار داشتن استراتژی و راهبرد را عامل مهمی در جذب مخاطب برای یک رسانه دانست و یاد آور شد: در کشورهای پیشرفته  نشریات محلی با خط مشی از پیش تعریف شده و استراتژی راهبردی وارد میدان می شوند. آنها برای مخاطب برنامه ریزی می کنند و حوزه های موازی کاری کمتری دارند. در کشورهای توسعه یافته  نشریات  معمولا پس از چند شماره به سود دهی می رسند و با جذب آگهی در مسیر در آمد زایی قرار می گیرند ، اتخاذ این رویه از سوی صاحبان رسانه می تواند اتکا به بخش دولتی برای اداره شدن را کاهش دهد و به نوعی خودگردانی اقتصادی منجر شود

 وی در خصوص مشکلات نشریات و سایت های محلی گفت: نبود امکانات سخت افزاری و نرم افزاری، نیروی انسانی غیر ماهر، ضعف آموزش ، انتشار نامنظم، به روز نبودن ، ناتوانی در جذب اسپانسر و بی پولی برای پرداخت حقوق منظم به خبرنگاران از اساسی ترین مشکلات نشریات و رسانه های محلی هستند.

سالاری نمایشگاه مطبوعات محلی را فرصت خوبی برای تعامل با بخش خصوصی و دولتی به منظور رایزنی های بیشتر دانست و تصریح کرد: برای رفع پاره ای از مشکلات موجود ، همفکری با بخش خصوصی و دولتی و جلب حمایت آنها می تواند زمینه ساز جذب مشارکت های عمومی برای پیشبرد اهداف رسانه در راستای توانمند سازی رسانه ای باشد.

این فعال رسانه و مطبوعات، حرکت به سمت حرفه ای شدن و رسیدن به سطح مناسبی از استاندارد کیفی را هدف میان مدت رسانه ها دانست و تصریح کرد: به لحاظ تخصصی سایت های خبری و رسانه های مکتوب باید به تدریج به سطح کیفی قابل قبول برسند بطوریکه استنباط مخاطب از فعالیت آنها حرکت در مدار حرفه ای باشد ، به عنوان مثال جذابیت خبری، انتخاب عکس ها و داشتن محتوای غنی از جمله پیش شرط هایی است که قابلیت حرفه ای یک رسانه را نمایان می کند

سالاری ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته جذابیت های بصری و نوشتاری و همچنین استفاده از فونت های هنری  مناسب  و خلاقیت های فردی عامل مهمی در حرفه ای عمل کردن یک رسانه محسوب می شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص مخاطرات و  آسیب های رسانه ها و  مشکلاتی که ممکن است حیات و استمرار فعالیت نشریات و سایت های محلی را تهدید کند ، گفت:  وجود رقیبان قوی دیجیتالی و فن اوری و تعدد شبکه های اجتماعی مجازی،  موقعیت ضعیفی را برای اقبال مردم به نشریات محلی ایجاد کرده است. تکنولوژی، رقیب جدی نشریات است چون تصور مردم این است هر آن چه در شبکه های اجتماعی می خوانند در نشریات منعکس می شود. بنا بر این نیازی به مراجعه به نشریات نیست. همین موضوع موجودیت نشریات محلی را با مخاطره روبرو کرده است. گرچه تکنولوژی های فضای مجازی به نحوی هم می توانند تقویت کننده رسانه ها و در راستای معرفی آنها به جامعه مخاطب محسوب شود اما نکته اینجاست شبکه های مجازی ممکن است رجوع مستقیم مردم به سایت ها و نشریات را کاهش دهند و به نوعی سیری کاذب ایجاد کنند.

این فعال رسانه ای توجه جدی به خبرنگاران و در نظر داشتن حقوق قانونی این قشر را یکی از چالش های جدی فعالیت رسانه های محلی دانست و یاد آور شد: برپایی نمایشگاه های محلی مطبوعات فرصت خوبی برای چاره اندیشی و رسیدگی به وضعیت قشر خبرنگار است. در همین راستا می توان برنامه های جنبی تدارک دید و با دعوت از مسئولان، توجه آنها را به این موضوع مهم جلب کرد ، همچنین مدیران رسانه باید نهایت تلاششان را بکنند تا مشکلات بیمه خبرنگاران و امنیت شغلی این افراد تضمین شود تا اهالی رسانه با فراغ بال بتوانند در عرصه تولید و عرضه اخبار فعال باشند.

سالاری در خاتمه خاطر نشان کرد: در مجموع باید گفت که برپایی نمایشگاه مطبوعات محلی یک فرصت است که می تواند زمینه ساز میدان داری رسانه ها در عرصه های مختلف باشد. این نمایشگاهها و در کنار آن جشنواره ها باید هر ساله با غنای بیشتری برگزار شود و خبرنگاران حضوری فعال در آن داشته باشند ، همچنین سمن ها ، کانون های فرهنگی و بخش های غیر دولتی باید با سرلوحه قرار دادن آموزش محوری نسبت به  انتقال دانش خبرنگاری و ارتباطات به خبرنگاران اقدام کنند.