محمد سالاری گفت: قطعا یکی از کلیدیترین عوامل موثر در حضور پرشور و حداکثری آحاد مردم در انتخابات، رعایت “اخلاق انتخاباتی” از سوی تمام عوامل و دستاندرکاران دخیل در امر برگزاری انتخابات است.
وی با تاکید بر رعایت اخلاق و احترام به قواعد بازی از سوی کاندیداها و هواداران شان گفت: یکی از دغدغه های مهم برای نخبگان و نیز عموم مردم توجه به مساله اخلاق انتخاباتی و رعایت اصول اخلاقی در فرایند انتخابات است. نباید تردید کنیم که برگزاری انتخابات پرشور نیازمند رعایت اخلاق و احترام به سلیقه های متفاوت است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه نظام های مردمسالار فضای رقابت را برای جریان های سیاسی مهیا می کنند، تصریح کرد: نباید این فضای رقابتی به عرصه بروز بداخلاقی هایی همچون تخریب، تحقیر، توهین و بهتان نسبت به رقیب تبدیل شود.
سالاری تصریح کرد: در سال های اخیر نگرانی هایی در مورد افول جایگاه ارزش های اخلاقی و پیراستگی ادبیات برخی سیاستمداران بروز یافته است؛ نگرانی هایی که از پسِ کاربرد اصطلاح ها و واژگان غیرمتعارف و بداخلاقی های سیاسی برخی سیاست پیشگان، به طور ویژه در یک دهه اخیر به اوج رسید.
قائم مقام دبیر کل حزب همبستگی یاد آور شد : بعضا مشاهده می شود که در فضای کنونی شمار اندکی از کنشگران انتخاباتی به جای معرفی و ارایه برنامه ها و اهداف خود و قرار دادن آن در معرض انتخاب مردم، بیشتر در اندیشه تخریب رقبا هستند که توصیه من به این فعالان سیاسی این است که ضمن احترام به قانون از بکار بردن واژگانی نامناسب و انجام رفتار های غیرمعمول که با اخلاق حسنه اسلامی در تضاد است ، خودداری کنند و زمینه را برای حضور پر شور مردم در عرصه انتخابات فراهم کنند.
سالاری افزود: نباید فضا به گونه ای باشد که هر چه پیش می رویم فاصله میان اخلاق و سیاست بیشتر شود ، بلکه باید فضا به سمتی هدایت شود که با نزدیک شدن به زمان انتخابات شور و همبستگی مردم و کاندیداها افزایش یابد و به عبارتی شکاف ها تشدید نشوند.
قائم مقام دبیر کل حزب همبستگی خاطر نشان کرد: بی اخلاقی های سیاسی در فرآیند برگزاری انتخابات افزون بر اینکه وحدت و همدلی را کاهش می دهد ، به گسست و شکاف ها نیز دامن می زند و باعث کاهش اقتدار ملی می شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص راهکار های مبارزه با بیاخلاقی در فضای سیاسی کشور گفت: اگر می خواهیم وضعیتی آرام و متین در فضای سیاسی کشور نهادینه شود باید با رعایت اخلاق ایرانی و اسلامی که ریشه در تاریخ و تمدن این سرزمین دارد و پایبندی به قانون به این امر مبادرت کنیم، اینکه بخواهیم با غبارآلود کردن فضای جامعه و ایجاد تردید و دودلی در مردم با تمسک به توهین و تخریب، به حذف رقبای انتخاباتی اقدام کنیم بی شک راه به جایی نخواهیم برد.
وی شرط رسیدن به فضای اخلاق مدار انتخاباتی را توجه به دیدگاه های رقیب و احترام به عقاید مخالف دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه ایران مردمسالار ترین کشور منطقه به لحاظ دموکراسی و برگزاری انتخابات است ، ضروری است برای حفظ الگو بودن از برخوردهای منازعه آمیز که موجب ایجاد بحران می شود اجتناب کرد.
این فعال سیاسی ادامه داد: پایبندی و التزام عملی نامزدهای انتخاباتی و عوامل اجرایی انتخابات به قواعد و اصول یک رقابت سالم و اخلاقمدارانه، توصیه اکید و صریح مقام معظم رهبری در تمام انتخابات در ادوار گذشته بوده و از این منظر، ایشان حضور حداکثری مردم در انتخابات را پیگیری کردهاند.
سالاری افزود: جریان های سیاسی ، کاندیداها و هواداران باید از آغاز تا پایان انتخابات و در صورت پیروزی یا شکست، اخلاق و آداب اسلامی را رعایت کنند و از دایره انصاف و عدالت خارج نشوند ، چرا که ایجاد فضای آرام و بدون حاشیه خواست مردم است و وجود فضای همدلی در جامعه زمینه تحقق اهداف ملی را در سطح کلان فراهم می کند.
عضو شورای شهر تهران در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به اهمیت انتخابات پیش رو گفت: حضور چهره های مطرح در انتخابات قطعا موجب افزایش انگیزه مردم برای حضور گسترده در پای صندوقهای رای خواهد شد.
سالاری با اشاره به حضور حماسی مردم در انتخابات خرداد 92 گفت: به عقیده من گام تکمیلی را مردم در اسفند 94 برخواهند داشت و با انتخاب افراد توانمند و خلاق، برگ زرین دیگری را در تاریخ دموکراسی و مردمسالاری ورق خواهند زد.